top of page
Bazsalikomos Sárgabarack lekvárban pácolt csirkemell
Hozzávalók:
Elkészítés:

Tészta:

  - 1 csirkemellfilé 

  - 1 üveg (200g) Mester Kamra Bazsalikomos Sárgabarack lekvár

  - 2 ek olivaolaj

  - só

  - bors

  - kókusz zsír

  - zárható műanyag tasak

A csirkemellet megtisztítjuk, felcsíkozzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a műanyag zacskóba és ráöntjük az oliva olajat, és majdnem az egész üveg lekvárt (egy evőkanálnyit tegyünk félre a dresszing elkészítéséhez). Ezután a zacsit lezárjuk és a teljes tartalmát jól összerázzuk, majd pár órára -akár egy éjszakára is- berakjuk a hűtőbe pihenni.

Sütés előtt előmelegítünk egy serpenyőt, kevés kókusz zsírt hevítünk benne, majd kisütjük a bepácolt csirkemell csíkokat. Várjuk meg amíg szép karamellizált kérget képez rajtuk a lekvár. Ha kész van, tányérra tesszük és friss salátával tálaljuk. 

 

Tipp: Nézd meg, hogyan tudod feldobni a salátát

akár a csirkéhez, akár más finomsághoz!

Házi Dresszing

bottom of page